Zaigrali smo: Tiny Archers

  • od Ivan Tomić
  • 2 Mjesec prije
  • 0

Ako je suditi po prvom izgledu, ova igra bi mogla biti vrlo visoko ocijenjena. Znate i sami da kada na samome početku vidite nešto što do sada niste a pri tome ostanete oduševljeni, vrlo je vjerojatno da ćete igru igrati malo duže nego druge.

Odmah pri ulasku, primijetiti ćete kako igra ima 3d efekt pomicanja izbornika, i to vrlo fluidno što ostavlja vrlo dobar dojam. Igra vas neće na samome početku dosađivati glupostima, već vas na prvom kliku uvodi u borbu i osnovama igranja. Igranje ni nije zahtjevno, od vas zahtjeva malo razumijevanja fizike, te ubrzo shvatite mehaniku. Sa vrha kule ispaljujete strijele u neprijatelja, u zelene gobline. Naravno da ih pogodak u glavu  instantno zaustavlja kao što ih i pogodak u noge privremeno usporava. Ukoliko niste zaustavili 3 goblina gubite igru jer će se popesti na kulu te vas ubiti čime možete samo krenuti iz početka.

Glazba i zvukovi su solidni, sve daje dojam igranja u nekom srednjem vijeku.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Napredovanje u igri ide relativno brzo što u neku ruku i nije baš zgodno jer ako zanemarimo dobar izgled igre zabava i nije toliko dugotrajna zbog jedno te istog načina igranja. Već nakon prijeđenih 9 levela moj lik je napredovao do 10 razine te sam već otključao 2 različite strelice, 3 različita luka te 2 posebna dodatka za sprječavanje neprijatelja pri pokušaju penjanja na kulu. Igra nudi i ciljeve, nakon prijeđena 3 cilja dobivate nagradu u gemovima, koje dobivate kao i novčiće nakon prijeđenog levela ili pritiskom na gumbić poklona koji se svako malo pojavljuje te vas kao i svaka igra današnjice tjera da pogledate kratki video ukoliko želite dodatnu nagradu.

Iako sam igru igrao na 6 inčnom smartphoneu ponekad mi je nedostajalo mjesta za podešavanje kuta gađanja sto je pomalo frustrirajuće, taman kad sve namjestite i promašite cilj a neprijatelj se pomiče, ispalite bez veze mnoge strelice koje se kasnije ne vraćaju u inventar već ih ponovno morate napraviti. Ciljanje bi bilo preciznije da je pomicanje vodoravno umjesto okomito.

Iza igre stoji 1DER Entertainment koji je osnovan 2011 godine te iza sebe nemaju baš neke poznate naslove.

No nije sve tako crno, igra ima puno potencijala. Iskreno, vjerujem da će u narednim nadogradnjama igra ponuditi puno zanimljivih dodataka.

Preuzmi Tiny Archers