YouTube poprima jednak izgled na svim platformama

  • od Nino Krstačić
  • 2 Mjesec prije
  • 0

Google kao vlasnik mobilne platforme Android želi svoje aplikacije prilagoditi današnjici, bilo da se radi o načinu prikaza sadržaja ili pak o mogućnostima. Jedna od tih stavki jest svakako i dobro nam poznati YouTube. Upravo s njime Google ima “velikih planova” što se svakako vidi iz učestalih nadogradnji i novih značajki koje dolaze s njima. Prema posljednjim informacijama YouTube će doživjeti značajne promjene kada govorimo o aplikaciji za Android.

Naime sam prikaz odabira određenog dijela video-zapisa bit će moguće odabrati iz samog video-zapisa koji je u reprodukciji, što svakako s aktualnom inačicom aplikacije i nije slučaj. Drugi novitet jest to da će korisnici moći odrediti u postavkama svojeg korisničkog računa neke video-zapise koje žele pregledavati i offline (odnosno kada nisu povezani na Internet) te će to uskoro biti i moguće napraviti odnosno koristiti.

Te treća kao posljednja novina jest premještanje gumba “Home”, “Trending”, “History” pri dnu kao što je to za sada slučaj na konkurentskoj iOS platformi. Sve ove izmjene sučelja aplikacije za Android daju za rezultat korištenje YouTube aplikacije potpuno jednakim na svim operativnim sustavima te platformama, makar takvu zamisao imaju iz Googlea kroz realizaciju za neko određeno vremensko razdoblje.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript