Xiaomi Mi 6 službeno! Sve o ovome modelu i njegovoj cijeni!

  • od Edo Šanjta
  • 2 Mjesec prije
  • 0

Jučer smo pisali o tome kako je izašao u javnost službeni render Mi 6 modela iz kompanije Xiaomi, dan prije predstavljanja, a danas je i službeno predstavljen.

Radi se o predivnom uređaju koji dolazi u keramično crnoj, crnoj, plavoj i bijeloj boji. Karakteristike znamo još od ranije, ali ću ih u nastavku teksta ponoviti. Prvo da napomenem otisak prsta je smješten na prednjoj strani na tipki za dodir, izgleda ovalnog oblika. Xiaomi je napravio jedan potez koji je prvi pokrenuo Apple, uklonjen je 3.5 mm utor za slušalice, ova vijest mi se baš ne sviđa, ne bih volio kada bi svi krenuli ovim putem. Ali umjesto toga na ovome modelu sada se nalaze stereo zvučnici.

Xiaomi Mi 6 dolazi s vrlo elegantnim oblim dizajnom. Stražnji i prednji dio uređaja su napravljeni od stakla dok su bočni dijelovi od nehrđajućeg čelika. Uređaj je vodootporan, otporan na prašinu i slične vremenske neprilike.

Osim običnih boja tu će dolaziti i dvije specifične verzije ovog uređaja i to nazvane Silver Edition i Ceramic Edition. Kao što smo pričali ranije uređaj ipak ostaje po pisanjima na 5.15 inčnom zaslonu rezolucije Full HD s 428 piksela po inču. Ispod ovog predivnog dizajna krije se mala mašina, radi se o Snapdragon procesoru 835 i grafička kartica Adreno 540. Procesor ima brzinu radnog takta od 4×2.45 GHz i 4×1.9 GHz.

Iako se negdje pisalo kako će dolaziti u više varijanti radnih memorija, ipak će dolaziti samo jedna varijanta od čak 6 GB radne memorije te 64 i 128 GB interne memorije.

Idemo malo vidjeti što ima od kamere. Radi se o dvostrukoj kameri koja je smještena u gornjem lijevom kutu uređaja. Dvostruka kamera od 12 megapiksela s tim da jedna dolazi s otvorom blende f/1.8, a druga s f/2.6. Jedna kamera je širokokutna s 4-osnom optičkom stabilizacijom dok je druga s teleobjektivom koji ima mogućnost 2x zumiranja. Prednja kamera je klasična od 8 megapiksela.

Uređaj dolazi s instaliranim Android operativnim sustavom verzije 7.1.1 i MIUI korisničkim sučeljem verzije 8.0. Baterija mu je kapaciteta od 3350 mAh. Cijena je 360 dolara za model od 64 GB interne memorije, a model od 128 će koštati 420 dolara. Za keramički model bit će potrebno izdvojiti mrvicu više 435 dolara.