Velike promjene u Nova Launcheru

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 1

Kada se govori o kustomizaciji Androida, onda svi ljubitelji zamjenskih launchera znaju što je Nova Launcher i koje su njegove prednosti. Beta testeri znaju o čemu govorimo.

U novoj verziji aplikacija se prilagodila današnjem trendu – Material dizajnu. Zaista, dodane su mnoge nove mogućnosti, a neke od onih koje bi trebalo istaknuti su to da je cijela aplikacija građena po uzoru na Googleov Experiance launcher te da je nakon ponovnog kodiranja izgrađena znatno brža i stabilnija Launcher3 baza. Unutar izbornika aplikacije dodana je tražilica, moguće je mijenjati veličinu ikona do 150%, bolji je rad aplikacija instaliranih na SD karticama, lakša kustomizacija, te uz mnoge druge stvari ono najvažnije su nove ikone.
Naravno, tu su neke opcije koje smo i do sada viđali, ali ova je aplikacija i dalje na vrhu ljestvica.

Svi zainteresirani imaju dvije mogućnosti za isprobavanje: pristupiti Google beta testiranjima (link), nakon čega morate omogućiti ovu stranicu (link), ili jednostavnija alternativa, jednostavno skinuti aplikaciju ručno te instalirati (link). No, ako baš želite pričekati direktnu nadogradnju, ne biste trebali dugo čekati jer su programeri aplikacije vrlo brzi u izbacivanju stabilnih verzija.

Iako sam više ljubitelj Apex launchera koji ima velike sličnosti sa Novom, Nova me pridobila na prvi pogled zbog  sjajnih poboljšanja i noviteta. Uostalom, prosudite sami 😉

Ivan Tomić