U ulozi Richarda lavljeg srca: Igramo Age of Empires: Castle Clash

  • od Ivan Tomić
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Iako prvi Age of Empires potječe iz daleke 1997, ovaj poznati serijal koji broji oko 20 izdanih nastavaka u početku nije dobio baš neke dobre kritike no igra je do danas prodana u preko 20 miliona primjeraka. Ova povijesna strategija još uvijek ima podvojena mišljenja ali isto tako ima i svoje ljubitelje.

Age of Empires: World Domination izdana za iOS, Android i Windows phone nije dugo bila dostupna, najavljena je još u 2014, objavljena krajem 2015 te prestala s radom krajem 2016 godine. No danas nam stiže najnoviji nastavak serijala Age of Empires: Castle Siege, i dalje pod istim izdavačem Microsoft Corporation.

Kod samog početka igranja već sam naišao na prvu prepreku koja mi se baš i nije dopala pošto igre volim prvo isprobati a kasnije odlučiti o registraciji te naprednom/posvećenom igranju. U ovoj nisam mogao dalje od prvog ekrana jer se od mene traži da se logiram na postojeći Xbox Live account ili da kreiram novi (bilo bi smiješno da se od mene traži da se povežem i sa Googleovim).
Započinjete u ulozi Richarda lavljeg srca koji vas pomalo uvodi u osnove igranja: kako izgraditi dvorac, kako napredovati kroz vrijeme te kako poraziti neprijatelje.

I dalje imate isti, već viđeni princip igranja, skupljanje resursa za napredak, postavljanje prvih obrambenih tornjeva te prvi testni napad na neprijatelja. Daljnji odabir je frakcija u kojoj igrate, moguć je odabir 6 različitih civilizacija od kojih svaka ima svoj različiti izgled naselja i dvorca te ima i različitu vojsku od drugih. U početku odabirete jednu no kasnije tijekom igre ćete imati mogućnost otključavanja drugih.

Igra sama po sebi ne djeluje loše. Grafika je sasvim zadovoljavajuća za ovu vrstu igre. Glazba i zvukovi su uobičajeni, ne nudi ništa posebno ali je dovoljno da se ukomponira u radnje koje obavljate. Iako i za igru trebate 310 megabajta za instalaciju, očekivao bih više ili smo dobivali više za igre puno manjeg kapaciteta.

No dobro, sve u svemu već kad sam se logirao isprobati​ ću igru, mogla bi i biti zanimljiva. Ako vama pak bude zanimljivija, ili pak nađete nešto što biste podijelili s nama ili sa drugim igračima, posjetite naš novootvoreni forum: IZONA:FORUM ili jednostavno skočite u temu: Age of Empires: Castle Siege

Preuzmi Age of Empire: Castle Clash

Age of Empires: Castle Siege

Nova Microsoftova povijesna strategija koja obećava,
8