[TUTORIAL] Kako se riješiti nepoželjnika na Facebook Messengeru

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 0

Svakodnevno koristimo Facebook, no isto tako u velikoj mjeri na svojim mobilnim platformama (Androidu, iOS-u, Windows Phoneu) koristimo aplikaciju Facebook Messenger. Donosimo vam korak po korak kako učiniti da vas poruke pojedinog prijatelja ne smetaju u određenom periodu.

Postupak, kao što je vidljivo i iz naslova, tiče se samo iOS mobilne platforme, stoga neće biti izvediv na Androidu ili Windows Phoneu (iako se neće previše razlikovati).

No krenimo redom:

  1. Uđite u aplikaciju Facebook Messenger na iOS mobilnoj platformi.
  2. Odaberite korisnika kojeg želite „blokirati“ na određeno vremensko razdoblje, tj. od kojeg ne želite primati obavijesti o dospijeću poruke.
  3. Unutar razgovora s dotičnim nepoželjnikom u desnom gornjem kutu nalazi se malena ikonica „i“ (u značenju Information/Info) – kliknite na nju.
  4. Otvorit će vam se okvir s četiri stavke: Mute/ Bez zvukaAdd/ Dodaj, Profile/ Profil, Photos/Fotografije. Odaberite prvu: Mute/Bez zvuka. 
  5. Nakon toga će vam biti ponuđene opcije vremenskog intervala u kojem želite blokirati dolazak poruka: 15 minuta, 1 sat, 8 sati, 24 sata ili dok ponovno ručno ne uključite opciju. Nakon toga će navedeni korisnik biti blokiran na prethodno određeno vrijeme.

Nadamo se da smo vam otkrili nešto novo i – korisno. 🙂

app-store

Partner portala izona: ninoit.eu