TPB – novo sučelje za mobitele

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Dok je u mnogim zemljama ovaj način preuzimanja aplikacija, igara, programa, glazbe, filmova te drugih sadržaja zabranjen, u Hrvatskoj je još uvijek jako popularan pa će se mnogima zasigurno svidjeti vijest da je popularni servis The Pirate Bay dobio novu web stranicu prilagođenu mobitelima.

Nedavno je The Pirate Bay izjavio: “Normalna stranica izgleda kao zadnje smeće na mobilnim uređajima i u budućnosti ćemo to ispraviti”.
Unatoč pokušajima njihovog gašenja od strane raznih filmskih kompanija radi kršenja autorskih prava, The Pirate Bay bilježi čak i povećanje prometa. Vjerojatno je i to jedan od razloga zašto su odlučili povući ovaj potez poboljšanog pregleda na pametnim uređajima. Kao što znate (ako znate) do sada je postojala samo umanjena verzija web stranice sa stolnih računala.

tpb mob

Kao što vidite u slici koju je ponudio portal TorrentFreak, sučelje je mnogo ugodnije. Donedavno je postojala i mobilna aplikacija koju ste mogli skinuti s trgovine Google Play te jednostavno kliknuti na link koji se automatski pokretao u zadanoj aplikaciji za preuzimanje sadržaja poput µTorrenta®, no zbog zakonskih razloga ona više nije dostupna. Upravo bi zbog toga novo sučelje trebalo poboljšati pretraživanje.

Tek toliko da znate:

iZona ne podržava piratizaciju.

Ako vam se pak sviđa sadržaj koji ste preuzeli torrentom, kupite originalan sadržaj te podržite programere, glazbenike ili filmske kompanije. Cijenite njihov trud i rad!

Ivan Tomić