Stvaranje odličnih time-lapsa uz novu Instagram aplikaciju Hyperlapse

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Instagram je prije točno četiri godine pokrenut na mobilnim uređajima i od tada postigao velik uspon. Od početničke društvene mreže koja je bila isključivo za objavljivanje fotografija do vodeće mreže koja okuplja fotografe, umjetnike, novinare, glumce diljem svijeta. Osim fotografija uveli su i mogućnost snimanja kratkih videozapisa, dodavanja efekta na fotografije i sl.

Za Instagram tu još nije kraj. Prije par dana je u App Store puštena njihova nova aplikacija pod nazivom Hyperlapse from Instagram, koja omogućuje korisnicima snimanje time-lapse videa u visokoj rezoluciji.

Klasične aplikacije za snimanje time-lapsa zahtijevaju precizno i čvrsto držanje mobitela u ruci kako video ne bi ispao drhtav i s prekidima. Instagram je napravio nešto potpuno drugačije. Osmislili su posebnu tehnologiju stabilizatora slike koja vaš video snima u potpunosti bez ikakvih trzaja te ne morate paziti na to hoće li vam se ruka zatresti ili drhtati. Odlična mogućnost za snimanje predivnih videa u pokretu dok ste u avionu, automobilu ili možda nekim drugim, ekstremnijim situacijama.

Hyperlapse aplikacija vrlo je jednostavna za korištenje. Koristite jedan gumb za snimanje videa i nakon što ga snimite imate mogućnost ubrzanja od 1x do 12x, a zatim za potvrdu spremanja videa dodirnete zelenu kvačicu kako bi vam se spremio u memoriju mobitela.

Aplikacija je potpuno besplatna i možete ju preuzeti putem ovog linka.

Edo Šanjta