Stiže li WhatsApp 2015. na PC?

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Usporedo s napretkom trendova s izmjenjivanjem podataka i jednostavnošću korištenja više uređaja kao jedne cjeline, Windows 10 trebao bi imati ugrađen sustav koji bi komunicirao između uređaja, pa čak i igraćih konzola. Samsung pak razvija sistem unutar svojih linija proizvoda u kojima bi bilo moguće primanje poruka  i svih notifikacija na Samsungovim smart televizorima te jednostavnije dijeljenje multimedije između PC-a, tableta, media playera i mobitela.

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za instant poruke, koju je nedavno otkupio Facebook, priprema novosti koje očekujemo za sljedeću godinu. Naime, kako doznajemo prema glasinama pristiglim s nizozemskog portala androidworld.nl, WhatsApp priprema uslugu koja bi trebala stići na desktop verzije (MAC i PC). Usluga bi trebala raditi putem internet preglednika umjesto klasične aplikacije, i to putem Chrome preglednika.

Iako je WhatsApp popularan kao mobilna aplikacija i teško ju je zamisliti kao “fiksnu” verziju, cilj kompanije je povećati upotrebu kao što je to učinio Google s Hangoutom ili Apple sa iMessageom. Jedna takva opcija bi uvelike pojednostavila i povezala upotrebu računala i mobilnoga uređaja.

Kao svakodnevni korisnik ove aplikacije i korisnik računala, sve što mogu reći je da jedva čekam isprobati nadolazeću uslugu.

A jeste li čuli da rade i na mogućnosti poziva u aplikaciji?

Ivan Tomić