Star Wars: Commander strategija, dobra ili loša?

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Još jedna strateška igra u nizu, ovog puta pod imenom poznatog filmskog serijala Star Wars. Igra žanrovske tematike koja je već mnogo puta viđena na Googleovoj trgovini ne nudi toliko zanimljivosti da bih ju stavio u kategoriju obavezno isprobati.

Igra izlazi iz Disneyjevog studija, te kao i sam Star Wars, zasigurno nudi uzbuđenje. Mnogo nas je odraslo uz malobrojne znanstveno fantastične filmove, ali ovaj serijal definitivno spada na liste najboljih filmova ikada. Igra započinje identično poput filma: Lucasfilmov baner, uz klasični uvod u poglavlje, uz prateću već vam dobro poznatu glazbu. Započinjete kratkim vodičem gradnje, unaprijeđivanja zgrada, gradnjom vojske te strategijom obrane i napada na što se igra i svodi. Posebna zanimljivost je u tome što odabirete stranu na kojoj se borite. Možete biti na strani pobunjenika ili na strani zloglasnog carstva. Sve je to fino i krasno, ali me nastavak baš i nije nešto oduševio.

Igra se u nekoliko navrata bez ikakvog razloga ugasila sama od sebe odnosno ostala bez konekcije servera što me iziritiralo. Mogao bih pomisliti da je do uređaja, no kad se ista stvar ponovila i na drugima postao sam malo frustriran. Srećom, to se svaki put dogodilo nakon borbe pa posljedice nisu bile fatalne. Fizika u samoj igri nije mi bila jasna. Priznajem, nisam ju ni igrao dovoljno dugo da bih možda opravdao “inteligenciju”, ali kad sam poslao trooperse u napad oni umjesto da pucaju po zgradama prvenstveno pucaju po zidovima iako domet oružja doseže same zgrade. Naravno da sam izginuo umjesto da sam uništio obranu. Jasno je da je zid prije zgrade i da ima smisla srušiti ga prethodno, ali sve igre ovog žanra rade drugačije pa ne vidim razlog zašto ne bi i ova. Još jedno nezadovoljstvo je preduga gradnja. Za podizanje glavne zgrade na level 3 potrebna su čak 4 sata. Ne želim niti zamišljati koliko će trajati gradnja za 5. ili 6, a kamoli za 10. level. Znam da je sve namijenjeno da bi se trošila lova, ali mi svejedno taj dio nije sjeo.

Igra je grafikom na razini savršene, od 3D prikaza do ptičje perspektive gradnje, zumiranje radi savršeno te daje pregled same borbe do detalja. Uz glazbu tijekom borbe daje vrlo zanimljivu atmosferu. U samoj se igri kao vodiči pojavljuju hologrami poznatih likova princeze Leie, Darth Vadera te Harisona Forda. Posebno su zanimljivi zbog osjećaja “prekida signala” uslijed prijenosa holograma.

Sve u svemu, igra i nije toliko loša, ali igrivost po mojem ukusu nije na takvoj razini da bih trošio vrijeme na nju, već me prisiljava da “ubijam dosadu” u drugim igrama.

starwarsofficial

Preuzmite na:

play

Cijena: besplatno
Podržava Android: 2.3.3+
Veličina: 30Mb
Trenutačna verzija: 2.1.3

Dostupno i za  iOS

Ivan Tomić