SONICable – novi dva puta brži USB

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 0

Koliko ste puta poželjeli da se vaš pametni telefon, odnosno tablet, brže napuni? Sigurni smo kako ste to poželjeli mnogo puta. I evo, izgleda da će vaša želja u skorašnje vrijeme biti ostvariva. Odgovor dolazi pod imenom SONICable.

Riječ je o USB 2.0 kablu koji kao glavnu zadaću ima sinkronizaciju pametnog telefona ili tableta s računalom. Druga zadaća ovog kabla jest punjenje baterija pripadajućih uređaja.

Upravo se u ovoj drugoj zadaći krije posebnost SONICable USB kabla, odnosno ono što ga izdvaja od ostalih USB kablova. On naime posjeduje prekidač (ON/OFF) čija je funkcija odabir hoće li USB kabel izvršavati proces sinkronizacije i prijenosa podataka ili će pak glavna i jedina značajka biti punjenje baterija uređaja.

Ovaj odabir izvršava se dakle putem navedenog prekidača. Kada se klopka postavi u ON način, USB kabel izvršava sinkronizaciju i prijenos podataka, a kada se postavi u OFF način jedina mu je i glavna zadaća punjenje baterije.

Točnije, dvostruko brže punjenje baterije no što  je to slučaj sa sadašnjim USB kablovima koje dobijamo kod kupnje pametnog telefona ili tableta. SONICable je kompatibilan s Android i iOS mobilnim platformama.

Stoga neće biti problema ako putem njega poželite puniti svoj iPhone pametni telefon ili pak iPad tablet. No, neće biti problema ni ako se odlučite njime puniti bilo koji Android pametni telefon, pa i tablet, neovisno o cjenovnom razredu.

Ovaj super brzi USB kabel nalazi se na Indiegogo stranici, odnosno već je prikupio $10,000 potrebnih za pokretanje proizvodnje. Navodi se kako je cijena za kupovinu jednog SONICalbe USB kabla $27.

Dostava na području Sjedinjenih Američkih Država je posve besplatna, a ako se kupac ne nalazi na teritoriju SAD-a toj će cijeni pridodati i $6 za troškove dostave.

Partner portala izona: ninoit.eu