Shazam stigao i na Mac

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Najpopularniji servis za prepoznavanje glazbe Shazam do sada se razvio do neprepoznatljivosti na operativnim sustavima Android, iOS i Windows Phone, a od danas ga je napokon moguće koristiti i na Macu.

Shazam je potpuno besplatna aplikacija koja korisnicima omogućava da putem mikrofona na pametnim telefonima pronađu naziv pjesme koja svira iz obližnjeg zvučnika, radija i sličnog.

Shazam će na Macu raditi istim principom kao i na mobitelima. Skenirat će pjesmu i prikazati vam naziv pjesme i ime izvođača. Za razliku od mobilne verzije, ova će verzija imati mogućnost podešavanja opcije da Shazam konstantno skenira pjesme u pozadini i sprema ih u memoriju.

Osim što će od sada Shazam biti dostupan i na Macu, već se nekoliko mjeseci unazad šire vijesti o tome da bi Shazam na jesen u novoj verziji iOS-a 8 trebao biti u potpunosti integriran unutar servisa Siri. Tako bi pružao korisnicima mogućnost da samo upitaju Siri da im pronađe pjesmu i Shazam bi odmah pokrenuo svoju tražilicu. Odlično, zar ne? 🙂

Edo Šanjta