Samsung priprema Galaxy Note 8 – Poznate neke karakteristike

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Opala, došle su nove najave! Kako je Note 7 propao, točnije rečeno eksplodirao, onda se Samsung odlučio nastaviti Note seriju i trenutno priprema Note 8. Kako dojavljuju izvori novi Note 8 trebao bi biti s ekranom dijagonale 5.7 inča i nevjerojatno dobrom rezolucijom od 3840 x 2160 piksela sa 773 piksela po inču. Naravno to je Super AMOLED zaslon i sa zaštitom Gorilla Glass 5.

No, gdje je tu Note ako je 5.7 inča, a novi S8 Plus ima 6.2, onda ovo više ne spada po meni u Note. Note je inače bio najveći Samsungov pametni telefon. Spominje se kako bi trebao dolaziti u dvije verzije sa 64 GB interne memorije i 6 GB radne te sa 128 GB interne i 8 GB radne memorije, pravi stroj.

Ono što me je iznenadilo, a to je vijest o kameri gdje se spominje kamera od 12 megapiksela s otvorom blende od čak f/1.6, optičkom stabilizacijom, dvostrukom LED bljeskalicom, Dual Pixel tehnologijom. Naravno trebao bi snimati u 4K i u Full HD rezoluciji.

Prednja kamera od 8 megapiksela također s otvorom blende od f/1.6. Ovo je pravi mali stroj. Nažalost još ne znamo kapacitet baterije, ali ako i ona bude bila daleko od S8 onda S8 možemo otpisati. 🙂