Samo za one hladnih glava – Flappy Birds se vratio

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Kao što je i obećao, tvorac sada već čuvene igre Flappy Birds ponovo je omogućio igračima širom svijeta da isprobaju zaraznost ovog naslova – ovoga puta s modom za dva igrača.

Dong Nguyen uz pomoć svog studija Dotgears objavio je Flappy Birds Family, a igra se sada može nabaviti samo putem Amazon Appstorea za Android, s obzirom na to da igra još nije prisutna na App Storeu ili Google Play servisu.

Nova igra kompatibilna je sa Amazonovom Fire TV platformom i dolazi s novim preprekama poput duhova, koje igrači trebaju izbjegavati.

“Flappy Birds je sada dostupan na Amazon Fire TV-u s novim funkcijama – mod za dva igrača, više prepreka i više zabave, pritom je podjednako teška. Uživajte u njenom igranju s vašom obitelji, samo pazite da ne razbijete TV, stoji u opisu igre.

Flappy-Birds-Family-screenshot-1-640x360

Nguyen je originalnu igru objavio za iOS 2013. godine. Igra je bila besplatna, a od reklama je navodno zarađivao na desetine tisuća dolara dnevno.

Međutim, igra je povučena s App Storea i Google Playa u veljači 2014. godine nakon što je igra postala izuzetno popularna. Nguyen je tada izjavio da povlači igru zbog njena izuzetno zarazna karaktera i toga što ljudi provode previše vremena igrajući je.

Od vremena povlačenja igre do danas je izašlo na desetine, ako ne i stotine klonova igre, pa je pitanje – kako će se Flappy Birds Family snaći u novonastalim uvjetima, okružen brojnom konkurencijom. Jedno je sigurno – frustracija je zajamčena.

Alberto Čendak