Procurile malo detaljnije karakteristike novog HTC-a U!

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Gdje se HTC u svemu ovome pogubio, nema ga toliko više na tržištu. A i njihovi novi modeli pametnih telefona, bar što se tiče izrade i nisu toliko top top. Novi model HTC U osvanuo je na internetu prije nekoliko dana. Sada imamo i detaljnije specifikacije ovog uređaja, čak su i slike koje sada objavljujemo službene.

Radi se o modelu koji će imati ekran dijagonale 5.5 inča, Super LCD5 ekran s rezolucijom 1440×2560 piksela s 532 piksela po inču. Iako nove uređaje koji izlaze ovih par tjedana na tržište štiti Gorilla Glass 5, HTC se odlučio ostati na Glass 4.

HTC U koristit će Android 7.0 Nougat. Pokretat će ga procesor Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 s osam jezgri i na brzinama od 4×2.45 GHz i 4×1.9 Ghz. Na ovom modelu moguće će biti proširiti memoriju s microSD karticom do 256 GB. Uređaj će dolaziti u dvije verzije, jedna verzija s internom memorijom od 64GB  i 4 GB radne memorije te druga verzija, duplo jača sa 128 GB interne memorije i 6 GB radne memorije.

Dosta nabildan hardver moglo bi se tako reći. HTC neće za sada pratiti trendove dvostrukih kamera pa ostaje na jednoj od 12 megapiksela koja će imati otvor blende f/1.8 što je i više nego dobro, zatim se spominje optička stabilizacija slike, laserski autofokus, dvostruka LED bljeskalica i HDR. Mogućnost maksimalnog snimanja u 2K rezoluciji na stražnjoj kameri. Prednja kamera s puno više piksela nego stražnja od 16 megapiksela i mogućnost snimanja videa u Full HD rezoluciji.

Nažalost još ne znamo točan kapacitet baterije.