Potpuno drugačiji od ostalih, predstavljen Honor Magic

  • od Edo Šanjta
  • 6 Mjesec prije
  • 0

Ovih dana u Kini je predstavljen novi Honor pod nazivom Honor Magic, na prvu pomalo čudan uređaj zbog svojeg zakrivljenog dizajna. S prednje i stražnje strane ima zakrivljeno kućište. Prednji dio uređaja sadrži jednu home tipku, uklonjene su virtualne tri tipke kao što imaju ostali njihovi uređaji te će se uz pomoć ove tipke moći koristiti back, vračanje na početni zaslon, otvaranje aplikacija u pozadini i to sve klizanjem po njoj i pritiskom na nju.

Uređaj ima utor za microSD karticu na malo čudnom mjestu. Zbog dizajna s tankim rubovima utor je smješten na između 3.5 utora za slušalice i utora za tyle-C usb za punjenje. Honor Magic može se pohvaliti novom tehnologijom punjenja baterije. Sadrži bateriju od 2900 mAh i moći će se puniti do 40% za 10 minuta i do 70% za 20 minuta što je ogroman pomak u tehnologiji.

Magic ima ekran Quad HD rezolucije od 5.09 inča s 577 piksela po inču. Pokreče ga procesor Kirin 950 s brzinom radnog takta od 4×2.3 GHz Cortex-A72 i 4×1.8 GHz Cortex A53. Dolazi jedna verzija s radnom memorijom od 4 GB i interna od čak 64 GB. Kao i Honor 8 tako i Honor Magic na stražnjem dijelu ima dvostruku kameru i to od 12 megapiksela s otvorom blende od f 2.2. Prednja kamera je od 8 megapiksela.

Najbitnija stvar u cijeloj priči je Honor Magic Live opcija koja se koristi poput Google Now opcije od Googlea. A to je mogućnost pretraživanja interneta i dolaženje do bitnih informacija direktno u sučelju uređaja. Želite saznati novosti o omiljenoj seriji ili nekakvu informaciju o gradu u koji želite otputovati, Magic Live će vam automatski izbaciti sve o tim pojmovima.

Uređaj će koštati 3800 kuna u Kini, a trenutno nije poznato hoće li se prodavati u ostatku svijeta.