Podijeli što si sanjao sa svog pametnog telefona na Snovolovka.com

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Još niste čuli za Snovolovku? Snovolovka.com stranica je zabavnog karaktera osmišljena da svima vama olakša misli i uljepša dan. Oslobodite se lijepih i ružnih snova te ih podijelite na Snovolovci. Pročitajte što su sanjali drugi i zabavite se uz sve te snove zajedno.

Od sada možete dijeliti što ste sanjali na ovoj zanimljivoj i šašavoj web stranici putem svojih pametnih telefona i tableta, registracija nije potrebna i moguće je objavljivati potpuno anonimno. Podijelite sa svojim prijateljima i nasmijte se svi skupa. Osim toga moguće je i pretraživati slične snove da vidite je li možda netko sanjao sličan san vašemu. 😀

Od Kuda dolazi riječ Snovolovka?

Snovolovka ili ti hvatač snova (Eng. Dreamcatcher) je obruč napravljen od vrbe, konjske dlake, perli i perja. Isprepleten je mrežom unutar obruča, a u sredini obruča nalazi se pravilan krug koji služi da uhvati sve loše snove i ideje tako da zauvijek ostanu zaboravljene u njoj. Snovolovka se stavlja inače iznad kreveta, ima ulogu uhvatiti sve dobre snove te ih kroz perje doprijeti do osobe, a loši snovi završe u rupi.

Snovolovka je prema legendi započela od strane jednog velikog učitelja mudrosti po imenu Iktomi koji se ukazao na planini jednome vraču iz indijanskog plemena Lakota, a tu je još postojalo i pleme Ojibwe. Učitelj se ukazao u obliku pauka i obratio se vraču na svetom jeziku te je uzeo obruč od vrbe i počeo ga plesti. Dok je učitelj pleo, govorio je vraču o životnom ciklusu čovjeka, kako od malih nogu kao bebe rastemo u dijete, a zatim u odrasle ljude te na kraju budemo starci. Rekao je kako ovisno o dobu u kojem živimo na nas utječu dobre i loše sile, a nakon što je ispleo obruč u kojem je bio čuveni pravilni krug dade ga vraču. Pravilan krug u sredini služi da ispuni sve njegove ciljeve, ideje i snove. Mreža služi da ulovi sve njegove dobre ideje, a one loše snove uhvati u rupu i više nikad ne izađe iz nje.