Poboljšana kvaliteta kamere na svim Lollipop uređajima

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

U današnje doba postoje mobiteli koji nude kvalitetnije fotografije od nekih fotoaparata. Najčešća pitanja kod onih koji žele napredno koristiti pametni telefon jest kvaliteta kamere i to je jedna od najupotrebljavanijih funkcija.

Najnovije vijesti govore o tome kako će svi uređaji koji će raditi pod Lollipop operativnim sistemom, nuditi kvalitetnije fotografije i to zahvaljujući novom zapisu slika, do sada ne korištenom na androidu, raw-u.
Paul Monckton, suradnik Forbesa, objasnio je prednosti raw datoteka:

Raw datoteke su spremište svih slikovnih podataka fotoaparata, od kojih se većina gubi prilikom pretvaranja u mnogo manju JPEG datoteku koju  korisnici najčešće koriste.

Prednost raw datoteka će osjetiti i oni najnezahtjevniji korisnici prilikom korištenja osnovnih socijalnih mreža poput Instagrama, dok će napredniji korisnici imati mogućnost iskoristiti datoteku za kvalitetnije i naprednije obrađivanje.

Da razjasnimo. Bez obzira na Lollipop 5.0, najbitnija je sama kvaliteta kamere koju proizvođači uređaja ugrađuju u pametne telefone, ali sama vijest o poboljšanju za sve korisnike razveselit će sve foto-entuzijaste.

Izvor: TalkAndroid

Ivan Tomić