PayPal i Android Pay zajedno u suradnji

  • od Nino Krstačić
  • 2 Mjesec prije
  • 0

Donedavno smo slobodno mogli navesti kako je riječ o dva konkurenta, dva ljutita rivala ali sada se čini kako tome više nije tako. Naime PayPal i Android Pay sklopili su partnerstvo. Što bi značilo kako će od sada korisnici Android Pay usluge moći ulogirati svoj PayPal korisnički račun (a s njime i bankovni račun koji koriste-poglavito devizni). Isto tako s druge strane korisnici PayPala moći će neke usluge platiti i putem Android Pay podataka. Google s tim potezom kao vlasnik Android Pay platnog prometa želi učvrstiti te proširiti spektar korištenja Android Pay usluge i pozicionirati se mnogo više no što je to sada slučaj, dok bi u suradnji s PayPalom imao višu brojku od 34 milijuna korisnika.

Ovo najviše utječe tj, može zabrinjavati Apple Pay koji je pandan platnoga prometa kao i Android Pay, samo kod tvrtke Apple, odnosno na iOS te OS X platformi. Navedene značajke odnosno noviteti oba platna sustava moći će se koristiti na Android inačicama minimalno 4.4 pa na više.

Mišljenja smo kako navedeno ipak neće u velikoj mjeri zaživjeti kod nas, već je isto rezervirano poglavito za ostala tržišta. Jer plaćanje putem PayPala i sličnih usluga kod nas nije uzelo maha te “potencijala” onoliko koliko stvarno isto i posjeduje.