Ovo je Huawei Nova! Cijena i karakteristike

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Sigurno ste primijetili da je u domaćim trgovinama izašao novi Huawei Nova? Relativno novi uređaj koji je izašao u prodaju u rujnu 2016 godine. Zanima vas kakav je to uređaj?

Mi smo imali prilike malo se poigrati s njim i mogu vam reći da se radi o izuzetno kvalitetnom i izazovnom uređaju koji izgleda u korak s poznatim flagshipovima. Radi se o mobitelu koji ima 3 GB radne memorije i pokreče ga procesor Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 s osam jezgri na brzini radnog takta 2.0. Krasi ga ekran dijagonale 5 inča, ali nemojte se zavarati da je prevelik možda za vas jer zauzima 70% prednjeg dijela uređaja, rubovi su mu izuzetno tanki i uopće nemate dojam tolike veličine. Rezolucija mu je Full HD s 441 piksel po inču.

Dolazi samo s jednom verzijom od 32 GB interne memorije, na njemu je instaliran Android 6.0.1 na EMUI-u 4.1, ali dolazi nadogradnja na Android 7.0 s EMUI 5.0.

Na stražnjoj strani je 12 megapikselna kamera s jednom LED bljeskalicom, a na prednjem dijelu 8 megapikselna. Odlična stvar čime se može još pohvaliti je baterija od 3020 mAh što može bez problema izdržati i do dan i pol malo zahtjevnijeg korištenja. Cijena ovog uređaja varira od trgovine do trgovine, ali se može pronaći od 2500 kuna do 2900 kuna što je za ovakav uređaj i više nego dobro.