Ove godine dolazi iPhone imena Edition?

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Ako je vjerovati izvorima koji nam dojavljuju novosti oko novih iPhone modela, novi više ne bi trebali imati nazive po brojevima već bi odmah sljedeći ove godine trebao nositi naziv iPhone Edition koji će imati ekran dijagonale 5.8 inča s rezolucijom od 1080 x 1920 piksela i 380 piksela po inču te safirno staklo za zaštitu od ogrebotina.

Ono zašto bi ovaj iPhone trebao biti drugačiji od ostalih jest ekran koji bi kao što je to slučaj kod novih flagshipova trebao biti od ruba do ruba kućišta i trebala bi biti uklonjena fizička tipka home. Hoće li se Apple stvarno odreći fizičke tipke, na neki način već i je sa sadašnjim iPhoneom 7 gdje imamo tipku osjetljivu na pritisak. Fizičku tipku prema pisanjima izvora zamijenit će virtualna na ekranu uređaja.

Što se tiče onoga ispod poklopca uređaja trebao bi ga pokretati naravno novi Apple procesor A11 s četiri jezgre te 4 GB radne memorije. Interna memorija trebala bi biti od 32/128/256 GB. Još nije poznato hoće li biti više verzija i veličina Edition iPhonea, ali bi trebali svi dobiti dvostruke 12 megapikselne kamere s otvorom blende od f/1.8 te optičkom stabilizacijom slike i optičkim zumom od 2x koji se trenutno nalazi u iPhoneu 7.

Još jedna sitnica koje mnoge zanima nakon čitanja informacija iznad. A gdje je smješten skener otiska prsta? Ugledavši se na Huawei, Apple bi prema sadašnjim informacijama trebao smjestiti mali prsten na sredini uređaja na poleđini pokraj Apple logotipa, je li to dobra pozicija? Pa smatram da je sigurno bolja nego što je napravio Samsung na Galaxy S8 modelu gdje ljudi s malim rukama jedva dospiju do skenera, moraju koristiti s dvije ruke.