Novi Samsung Galaxy S6 bit će metalan i zakrivljen

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Kako vrijeme odmiče, internetom kruži sve više glasina o dolasku Samsungovog Galaxya S6. One posljednje navodile su kako će ovaj pametni telefon dolaziti u metalnom unibody kućištu i sa zakrivljenim zaslonom. To sada možemo proglasiti točnim. Naime, potvrđeno je kako će Galaxy S6 u potpunosti biti izgrađen od metala. Ovdje odmah treba povući usporedbu s trenutno aktualnim phabletom Galaxy Note 4 i kazati kako je on samo pri svojim rubovima sačinjen od metala. Samsung se u slučaju nadolazećeg Galaxya S6 odlučio na cjelovito kućište te se tako odmaknuo od (ne)kvalitetne plastike.

Druga novina, odnosno potvrda da će Samsung Galaxy S6 doći sa zakrivljenim zaslonom. No, ne onakvim kakvog smo imali prilike vidjeti na Samsungovom Galaxy Note Edgeu, nego će se za slučaj Galaxya S6 pronaći prihvatljivije (jednostavnije) rješenje. Sam zakrivljeni zaslon smanjit će potrebu za posezanjem uređaja kada, recimo, dobijemo pojedinu notifikaciju. Obavijesti ćete moći pregledati putem zakrivljenog dijela izravno iz torbice ili džepa.

Ne smijemo zaboraviti kazati kako će sada Samsung promovirati i razvoj aplikacija za zakrivljene zaslone, a kojih za sada nema (ili ih ima u malome broju) u Google Play Store i Samsung Store.

Datum predstavljanja nadolazećeg Samsung Galaxy S6 sve je izgledniji za nadolazeći CES 2015. Ostaje vidjeti hoće li nadolazeći Samsung Galaxy S6 ostvariti prodajna očekivanja čelništva Samsunga i tako „zaboraviti“ izuzetno loše prodajne rezultate trenutnog flagship modela, Galaxya S5.

Izvor: partner izone ninoit.eu