Napokon je predstavljen HTC U 11 – specifikacije i fotografije!

  • od Edo Šanjta
  • 1 Month prije
  • 0

Nakon toliko mjeseci nagađanja i pisanja oko HTC U 11 modela napokon je došao i taj dan kada možemo i službeno reći kako ovaj velikan izgleda te koje su njegove karakteristike. HTC U 11 poznat je po novoj opciji u svijetu mobitela a to je mogućnost stiskanja kućišta, na engleskom nazvano squeez!

Opcija stiskanja kućišta mobitela ima funkciju poput smart key tipke na pojedinim mobitelima te je moguće isprogramirati koju aplikaciju ili radnju da vrši uređaj kada ga stisnete. Malo smiješno zvuči i blentavo, posve beskorisno, ali ćemo o tome moći više reći kada isprobamo te opcije.

HTC U 11 može se pohvaliti sjajnim karakteristikama i na DXOMarku se pohvalio sjajnim rezultatima prestigavši Googleov Pixel. Radi se o modelu koji ima ekran dijagonale 5.5 inča s rezolucijom 1440 x 2560 piksela te gustoćom od 534 piksela po inču. Ovdje je riječ o Super LCD5 zaslonu koji prekriva 71.4% prednjeg dijela uređaja.

Ispod poklopca krije se najnoviji i najjači Snapdragonov procesor trenutno na tržištu 835 s brzinama radnog takta od 4×2.45 te 4×1.9 GHz. Globalna verzija uređaja dolazit će s 4 i 6 GB radne memorije s tim da će model od 4 GB radne memorije imati 64 GB interne memorije, a model od 6 GB radne memorije 128 GB interne. Loša vijest je za Američko tržište koji će imati samo verziju od 4 GB RAM-a sa 64 GB interne memorije.

Stražnji dio uređaja ima 12 megapikselnu kameru s otvorom blende f/1.7 te prednja od čak 16 megapiksela. Baterija koja je zaslužna za sve ovo je od 3000 mAh.