Najbolje igre 2014. [Android]

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

2014. je bila naporna godina za programere igara za pametne uređaje. U ovoj godini isprobali smo gomilu novih igara koje su definitivno ostavile trag kod ljubitelja zabave, a neke od njih nesumnjivo su zaslužile sve pohvale. U nastavku nudimo kratak presjek igara koje su obilježile 2014. godinu:

Boom Beach – Supercell

unnamed
Poznata vam je prethodna igra Supercella Clash Of Clans, no Boom Beach se ističe po drugačijem stilu igre, jednim graditeljem, te mogućnošću mijenjanja mjera trupa u napadu. Strategija nalik mnogim sličnim igrama izdvojila se među gomilom.

Goggle Play
————–

Trials Frontier – Ubisoft

tf
Ljubitelji motora i skakanja mogli su provesti sate i sate (poput mene) u ovoj zaraznoj igri. Skupljanje dijelova te nadogradnja motora činila se kao cijela vječnost provedena u iščekivanju osvajanja razine. Grafikom odlična igra, a da ni ne govorim o igrivosti. Definitivno jedna koju morate odigrati.

Google Play
————–

Angry Birds Go! – Rovio Mobile Ltd.

go
Ovom se igrom Rovio pomalo udaljio od klasičnih Angry Birds serijala, a utrke ptica donijele su pravo osvježenje. Vozili ste razna vozila koja ste pritom nadograđivali i upravljali njima s poznatim ptičjim licima. Nakon ove igre Rovio je nastavio s različitim temama poput Transformersa, Epica i Retrya.

Google Play
————–

Flappy bird – Dong Nguyen

fb
Igra koju smo svi zapamtili, neki ne zbog same igrivosti već zbog velikog broja vijesti koje su se oko nje rojile. Igru koja je u nekoliko tjedna skupila pozamašnu svotu novaca svi su odigrali. Iako je rečeno da nastavka možda neće biti, dočekali smo ga ipak u Swing Copteru.

Wikipedia
————

Retry – Rovio Mobile Ltd.

retry
Jos jedna igra s kojom se Rovio udaljio od poznatog žanra. Avion kojim letite pomalo podsjeća na igru Flappy Bird, ali nije nemoguća za igranje i definitivno je zarazna. 8-bitna grafika uz prateću glazbu čini ovu igru unikatnom.

Google Play
————–

2048 – digiplex.in

2048
Matematičari, ali i oni koji to nisu, zasigurno su se osjećali odlično dok su obarali svoje i tuđe rekorde u ovoj mozgalici. Igra koja je već odavno bila veliki hit ove se godine mogla preuzeti na Androidu. 2+2=4, 4+4=8, 8+8=16…… djeluje dosadno? Igračima ove igre sigurno nije bilo.

Google Play
————–

Lino – Podravka

lino1-798x350
Medvjedić Lino dobro je poznata faca u ovoj igri domaće produkcije, po meni nedovoljno lake za uzrast kojemu je namijenjena, ali je bez obzira na to zaintrigirala domaću populaciju. Ako ništa, barem nas je sve vratila pomalo u dane djetinjstva.

Google Play
————–

QuizUp – Plain Vanilla Games Corp

QuizUp_Logo
Ova igra pogađanja postala je hit od prvog dana pojavljivanja na Play Storeu. Gomila kategorija za svakog znalca željnog pobjede, bilo to u nadmetanju protiv nepoznatih igrača iz dalekih zemalja svijeta ili čak protiv svojih prijatelja. Vrlo zanimljivo, pogotovo kad fulate pitanje za koji ste bili 100% sigurni da znate odgovor.

Google Play
————–

Riječalica 2 – Fugo

r
Tko je igrao prvi dio ove igre prešao je na novi nastavak. Igra slaganja najduže riječi nije nimalo laka, ali se uz nju daju provesti sati i sati da bi se napredovalo na ljestvici.
Osim stranih jezika podržan je hrvatski. +5

Google Play
————–

FarmVille 2: Country Escape – Zynga

fv
Farmville, koji je stigao s Facebooka, u drugom je nastavku zaista promijenio grafiku nabolje. I dalje drži isti princip igre sadnje usjeva uz dodatne zadatke. Vjerujem da ju je većina vas igrala barem nakratko.

Google Play
————–

SimCity BuildIt – ELECTRONIC ARTS

sc
Iako je igra prije svega nekoliko dana izašla na tržište , to nije razlog da ju ne spomenemo. Poznata igra je s PC-a prešla na ovu platformu i nudi gomilu zabave u gradnji vlastitog grada iz snova. Gradonačelniče…. baš obavljate dobar posao.

Google Play
————–

Da ne zaboravimo, pratile su nas i igre poznatih faca (Kim Kardashian: Hollywood i Lindsay Lohan’s Price of Fame), imali smo igre popularnih PC igri (Assassin’s Creed, Call od Duty, Far Cry), bilo je i onih banalnih (Blak, Go Kane!) te gomila onih koje nismo uspjeli ni isprobati. Kako god bilo, 2014. je definitivno bila uspješna. Bliži se kraj, a ja se nadam da će 2015. biti još bolja.

Želim vam svima radosne i vesele blagdane!

Ivan Tomić