Najavljen Assassin’s Creed Rogue

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Kada je Ubisoft prije nekoliko mjeseci najavio Assassin’s Creed Unity, mnoge je  iznenadilo izostavljenje konzola PS3 i Xbox 360 s popisa podržanih platforma. Izlazak nove generacije konzola omogućio je Ubisoftu da konačno grafički unaprijedi svoju popularnu franšizu, ali to je značilo izostavljanje konzola starije generacije. Da se Ubisoft neće tako lako odreći tako brojne igraće populacije, bilo je gotovo odmah jasno, jer je izdavač obećao ekskluzivni Assassin’s Creed naslov za PS3 i Xbox 360 .

Najavom Assassin’s Creed Rogue, Ubisoft ispunjava obećeno. Kronološki je igra smještena između Assassin’s Creed Black Flaga i Assassin’s Creed III; smješta nas u ulogu templara Shaya Patricka Cormaca, bivšeg pripadnika bratstva, a sada lovca na svoje bivše suborce. Ovim naslovom, prema riječima autora, završava se sjevernoamerička saga Assassin’s Creed. Kako će pomorske bitke i pirati ponovo biti u žarištu same igre (izuzetno popularni elementi u posljednje dvije igre serijala), a kako su ti elementi izostavljeni iz Unitya, mnogi analitičari pretpostavljaju da je na djelu razdvajanje franšiza: jedna koja će se baviti borbama na moru, piratima i gusarima, a druga koja će za fokus imati “klasične” elemente Assassin’s Creeda (prikradanje, atentati i sl.). Hoće li i dalje igre nositi prefiks Assassin’s Creed ili će se pokrenuti potpuno nova franšiza, ostaje da vidimo.

Ubisoft je već ranije kritiziran da izbacivanje novih igara svake godine neminovno vodi do razvodnjavanja i gubitka u kvaliteti same franžize, no dok god postoji interes kod igrača, Ubisoft neće propustiti da cijedi svoju zlatnu koku.

Assassin’s Creed Rogue trebao bi izaći u studenom 2014, a za sada ne postoje naznake da bi se igra mogla pojaviti na drugim platformama osim PS3 i Xbox 360.

Alberto Čendak