Modularni mobiteli su propala ideja?

  • od Edo Šanjta
  • 8 Mjesec prije
  • 0

S pojavom modularnog pametnog telefona iz LG-a G5 očekivalo se kako će to biti nekakav novi trend kojim će se kompanije okrenuti, ali očito da to ipak neče biti tako.

Nakon što je godinama Google istraživao i razvijao svoj projekt Ara, od njega su i odustali, a isto to sada je napravio i LG s najavljivanim drugim modelom G6.

Do prije mjesec dana glasine su kružile internetom kako će i novi nastavak LG mobitela G6 biti modularni poput G5, ali nova vijest šokirala je svijet. LG u potpunosti odustaje od te ideje i vrača se starom klasičnom izgledu mobitela.

Kako pišu korejski mediji dizajn G6 bit će vrlo sličan V20 modelu koji ima dvostruki zaslon s tim da će dvostruki zaslon iz G6 biti uklonjen.

Zbog čega su kompanije odustale trenutno od modularnih uređaja nije poznato, ali pretpostavljam da je sigurno to što korisnicima nije u interesu kupovati 500 dijelova za mobitel već žele imati sve u jednom. Osobno i meni se ne dopada da moram sa sobom nositi 3 baterije, dodatnu kameru, i još mnogo toga. 🙂