Ma nije moguće, Rockstar odgodio GTA 5 za PC. Opet!!!

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 0

Rockstar je po ko zna koji put odgodio izlazak svojeg velikog hita Grand Theft Auto V za PC. Razlozi odgode, kako je objavljeno, su dodatno testiranje i poliranje igre.

GTA V je svjetlo dana ugledao 17. rujna 2013. na PS3 i XBox 360 konzolama, da bi na PS4 i XBox One izašao prije nekoliko mjeseci. Tada je objavljeno da će PC inačica igre izaći 27. siječnja 2015. Međutim, sada smo dobili odgodu i novi datum izlaska, 24. ožujka 2015.

Očito Rockstar puše i na hladno dobro se sjećajući reakcije PC igrača koji su bili ogorčeni na izrazito lošu konverziju GTA 4 za PC. Razvoj igara za PC puno je složeniji nego za konzole, a stoji i činjenica da PC igrači traže puno više za svoj novac nego igrači na konzolama, no na raznim se internetskim forumima može pročitati da Rockstar možda jednostavno pretjeruje u pokušaju da stvori savršenu igru.

Kao isprika za još jedno odgađanje, objavljeno je da će igra za PC podržavati 4K rezolucije, kao i da će imati ugrađeni video editor kojim će igrač moći stvarati video isječke poput kakvog hollywoodskog redatelja. Postoji i glasina da bi GTA V Heist (jedan od online modova) mogao biti dostupan za PC igrače od samog izlaska igre i to potpuno besplatno.

Bilo kako bilo, iskreno se nadamo da je to to i da više neće biti odgoda te da ćemo konačno moći zaigrati ovaj dragulj od igre na našim osobnim računalima.

Alberto Čendak