Loša vijest! Viber uveo reklame u aplikaciju

  • od Edo Šanjta
  • 2 Mjesec prije
  • 0

Već neko vrijeme pitali smo se kada bi Viber, WhatsApp, Messenger i slične aplikacije za komunikaciju mogle dobiti nekakvu vrstu reklama koje će nam iskakati pred nosom, kao one na Facebook  aplikaciji i slično, ipak se ove aplikacije koriste masovno i od njih bi zapravo mogla biti ogromna zarada. E pa i lagodnom komuniciranju bez reklama je došao kraj.

U stvari i razumijem kompanije, čekali su određenu brojku korisnika koja je ogromna kako bi nakon toga mogli popaliti reklame i da pritom ne izgube sve korisnike.

Naime, Viber je početkom ovog mjeseca zadnjih ažuriranjem uveo reklame unutar svoje aplikacije koje će se kako navode prikazivati prema interesima korisnika, prema lokaciji ako vam je upaljena i neće biti nepotrebnih i bezveznih reklama već isključivo vezane za sponzoriranje proizvoda, brendiranih stikera, partnera, servisa za mobilne uređaje i slično. Također sve reklame će biti označene sponzoriranim tekstom pored nje.

Sve reklame prikazivat će se nakon obavljenih besplatnih razgovora i moći ćete ih ugasiti klikom na X. Što kažete na ovaj potez Vibera?