LG i Tokujin Yoshioka slave inovacije za bolji život na Milano Design Weeku

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Povodom obilježavanja 70. obljetnice poslovanja, korporacija LG Corp. najavila je predstavljanje velike, svjetlosne umjetničke instalacije na Milano Design Weeku 2017, najvećoj svjetskoj izložbi dizajna. LG-ev eksponat naziva S.F_Senses of the Future želi naglasiti dugogodišnju strast za dizajnom i inovacijama, a bit će izložen u talijanskom muzeju za dizajn Superstudio Piu od 4. do 9. travnja.

LG je spomenutu instalaciju kreirao u suradnji sa svjetski poznatim dizajnerom Tokujinom Yoshiokom, prepoznatljivim po eksperimentalnim tehnikama koje odražavaju ljepotu prirode i kompleksnost ljudskih osjetila. Filozofija LG-evog dizajna utemeljena je na uvjerenju da potraga za inovativnim tehnologijama i dizajnom u središtu treba imati ljudsko iskustvo. Tek tada moguće je ostvariti viziju budućnosti ispunjenu uzbuđenjem i maštom. Kroz izložbu S.F_Senses of the Future, LG i Tokujin Yoshioka korištenjem svjetla i svakodnevnih predmeta žele prenijeti optimističan pogled na budućnost čovječanstva te ostvariti dugotrajan dojam i uranjajuće iskustvo.

„Tijekom djetinjstva slobodno smo zamišljali budućnost i kroz snove osjećali naše sudbine. Instalacija S.F_Senses of the Future izraz je znanstvene fantastike, tehnologije, prostora i života, koji naglašava stupanj razvoja LG-eve tehnologije. Ona je poetski fenomen koji se jedino može opisati kao tapiserija svjetlosti – futuristička dimenzija koja iznenađuje i nadilazi ljudska osjetila“, pojasnio je Tokujin Yoshioka.

„Počašćeni smo prilikom da surađujemo s Tokujinom Yoshiokom te sudjelovanjem u najvećem svjetskom „slavlju“ dizajna. Povezanost između LG-eve najsuvremenije tehnologije i dizajna Tokujina Yoshioke savršeno izražava LG-evu filozofiju dizajna usmjerenu na čovjeka i našu predanost inovacijama za bolji život. Nadamo se da će brojni posjetitelji uživati u interaktivnom iskustvu ove instalacije“, rekao je Noh Chang-ho, direktor korporativnog dizajna u LG Electronicsu.

Na vrhuncu 70. obljetnice, LG je odabrao novi smjer dizajna usmjerenog na korisničko iskustvo. LG ostaje snažno posvećen unapređenju kvalitete života potrošača, pomičući granice inovacija svojim najboljim rješenjima.

Poseban prikaz instalacije S.F_Senses of the Future za predstavnike medija bit će 3. travnja od 15 do 18.30, dok će za javnost izložba biti otvorena od 4. do 9. travnja.