Kraj proizvodnje Galaxyja Alpha

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 1

Prema pisanju ET Newsa, Samsung je odlučio prekinuti proizvodnju svog najnovijeg modela pametnog telefona Galaxy Alpha koji je trebao biti prekretnica u njihovom dizajnu Galaxy modela. Iako se smatralo kako će ovaj model zasigurno razvaliti tržište to se ipak nije dogodilo.

Trenutno tržišno stanje Samsunga je, kako pišu svjetski mediji, vrlo nestabilno. Pokušavaju stabilizirati poslovanje na sve načine. Umjesto Alpha modela pametnog telefona Samsung bi, prema najnovijim informacijama, proizvodnju trebao okrenuti ka novim Galaxy modelima A5 i A3.

Galaxy A5 i A3 su skuplja i jeftinija verzija s različitim specifikacijama, a ono najbitnije je da su ovo prvi Galaxy modeli s kućištem u cijelosti izvedenim od metala i najtanji telefoni iz Samsunga s debljinom od svega 6,7 mm  (Galaxy A5) i 6,9 mm (Galaxy A3). Oba modela pokreće četverojezgreni procesor brzine radnog takta od 1,2 GHz s 2 GB radne memorije kod A5 i 1.5 GB radne memorije kod A3 modela. Prednja kamera iznosi 5 megapiksela kod oba modela, ali razlika je kod stražnje koja kod modela A5 iznosi 13, a kod A3 8 megapiksela. Interna memorija obuhvaća samo 16 GB.

Galaxy A5 ima ekran dijagonale 5 inča s 294 piksela po inču dok A3 ima 4.5-inčni ekran s 245 piksela po inču. Oba modela pokreće KitKat Android 4.4.4. Cijena Galaxyja A5 iznosi 360 eura, a cijena slabije verzije A3 250 eura. Ukoliko ipak želite Alphu onda morate požuriti, ali moja preporuka je da prijeđite odmah na jedan od A modela ili pričekate novi Galaxy S6 o kojem su ovih dana počele kružiti zanimljive glasine . 🙂

Galaxy-A5-Colors

Edo Šanjta

  • Ivan

    Alpha im je najbolji mobitel koji su napravili (osim note serije), A3 i A5 se ne mogu ni po čemu mjeriti s Alphom, to su uređaji srednjeg cjenovnog razreda i mislim da Samsung radi veliku grešku.