Konačno nova verzija MacBooka Pro

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Vrijedi li potrošiti 2 499 dolara na Appleov MacBook Pro ili možda kupiti nešto drugo? Noviteti koje Apple donosi u novoj verziji MacBooka Pro tu će cijenu opravdati.

Apple je ovih dana u prodaju pustio novi, osvježeni MacBook Pro s, naravno, identičnim izgledom, ali novim tvrdim diskom hardverom i dimenzijom ekrana, ovoga puta 15-inčni Retina zaslon. Pa napokon, Apple! Mislim da je 13-inčni ekran premali, pogotovo za osobe koje se bave dizajnom i programiranjem.

Osim Retina zaslona od 15 inča, Apple nas je obradovao i dvostruko većom radnom memorijom od čak 16 GB. Za razliku od proizvođača ostalih laptopa, Apple ne želi više obične HDD-ove vidjeti u svojim MacBookovima već ovoga puta imamo čak 1 TB SSD-a. Osim dvostruke radne memorije, MacBook Pro pokreće četverojezgreni procesor, Intelov Core i7 4980HQ. Pri kupnji su dostupne dvije brzine procesora: od 2,5 GHz i od 2,8 GHz te dosežu uz Turbo Boost do 3,7 GHz i čarobnih 4,0 GHz.

Naravno, tu je i nova Nvidijina grafička kartica s 2 GB video-memorije GeForce GT-750m. Kao što smo već ranije naveli, cijena novog MacBooka je 1 999 dolara ili 2 499 dolara ovisno o odabranom procesoru i količini SSD-a.

Edo Šanjta