Kodak predstavio svoj prvi pametni telefon

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 0

Kako se svijet pametnih telefona ubrzano širi i oni postaju toliko snažni da gotovo u potpunosti zamjenjuju fotoaparate, Kodak je, kao najpoznatija kompanija koja proizvodi jednokratne fotoaparate i opremu za fotografiranje, morala osmisliti novi plan kako opstati na tržištu.

Kodak je osnovan 1888. godine, a početkom ovog stoljeća osjetio je najveći pad od svojeg postojanja. Upravo zbog toga došlo je i do promjene logotipa i marketinške strategije. Tako je Kodak na ovogodišnjem CES-u (koji vrvi od noviteta) predstavio svoj prvi pametni telefon.

Pametni telefon Kodak IM5 osmišljen je kao proizvod koji će biti namijenjen ljubiteljima fotografije. Krasi ga 5-inčni ekran HD rezolucije. Pokreće ga osmerojezgreni procesor brzine radnog takta od 1.7 GHz i 1 GB radne memorije, dok interna iznosi 8 GB uz nadogradnju s microSD karticom.

Ono najbitnije kod ovog telefona jest stražnja kamera od 13 megapiksela s mogućnošću snimanja u HD-u te prednja kamera za selfije od 5 megapiksela.

Kao što se i nagađalo prošlih tjedana pokretat će ga Android operativni sustav verzije 4.4 KitKat koji ima posebno sučelje prilagođeno za fotografiranje, spremanje i slanje fotografija te uređivanje. Cijena telefona kretat će se oko 229 eura i u prodaju će prvo krenuti u Europi.

Edo Šanjta