Jeste li čuli za kompaniju Maingear? Predstavili odličan 3K gaming-laptop!

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Jeste kada čuli za kompaniju Maingear? Ta je američka kompanija osnovana 2002. godine u Kenilworthu, točnije New Jerseyu. Kompanija se bavi isključivo gaming-računalima i laptopima. Ovih je dana Maingear izbacio najnoviji laptop namijenjen igračima.

Laptop pod nazivom Pulse 15 najtanji je laptop iz njihove serije, debljine 1,9 cm  i težine 1,8 kg. Sadrži predivan IPS ekran klasičnih dimenzija 15,6 inča s vrlo visokom 3K rezolucijom od 2880 x 1620 piksela. Pokreće ga nova generacija Intelovih procesora, četverojezgreni Intel Core i7-4710 HQ, ima čak 16 GB radne memorije, što bi vam bilo sasvim dovoljno da vrtite najnoviji Watch Dogs i slične igre na maksimalnim detaljima jer ima i grafičku karticu od 3 GB memorije Nvidia GeForce GTX 870M. Prava mrcina, zar ne?

Cijena ove mašine nije baš mala. Klasični model košta $2.200 i uz njega dobijete još SSD-disk od 128 GB i jedan tvrdi disk od 1 TB, a za dodatne nadogradnje cijena se naravno povećava. U nadogradnje ulazi SSD, HDD, ugradnja Blu-ray-čitača i instalacija Windowsa 8.1.

I što onda kupiti ako ste strastveni igrač i potrebno vam je nešto moćno? Kupiti nešto već isprobano ili možda testirati mašinu od kompanije koja je vrlo mlada i koja je u vrlo kratko vrijeme predstavila ovakve proizvode?

Edo Šanjta