Isprobali smo žicu, aplikaciju Wire!

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 1

Sigurno su mnogi od vas već čuli vijest o aplikaciji Wire. Naime, jedan od osnivača megapopularnog servisa Skype, Janus Friis, okupio je novi tim stručnjaka koji su dosad radili u popularnim kompanijama Apple, Nokia, Microsoft i Skype, i sada odlučili napasti tržište novom aplikacijom.

Prema napisima, Wire bi trebao opasno zaprijetiti WhatsAppu i Skypeu. Aplikacija je potpuno besplatna i mi smo ju odlučili isprobati da vidimo o čemu se tu radi.

Za početak, za razliku od WhatsAppa, na Wireu je potrebno proći registraciju putem elektroničke pošte. Za svoj profil odaberete fotografiju iz galerije ili se jednostavno sami fotografirate.

Aplikacija je vrlo jednostavna i bez puno nepotrebnih značajki, što mi se osobno sviđa. Na naslovnici vam nudi pretraživanje novih kontakata s imenika ili unošenjem elektroničke pošte prijatelja.

Dostupne su dvije mogućnosti komunikacije. Dopisivanje i razgovori. Što se tiče dopisivanja nema ništa posebno za istaknuti osim činjenice da nema opcije slanja datoteka već samo fotografija. Korisnici Androida  imaju mogućnost preuzimanja dodatnih stickera (animacija i smajlića), dok su iOS korisnici za tu opciju uskraćeni.

Kao i Viber, tako i Wire nudi opciju razgovora, tj. poziva. Pozivi ne rade ništa drugačije nego kod Vibera. Ukoliko vam je internetski signal odličan i kvaliteta će biti fantastična, možda s povremenim trzajima u zvuku, ali gotovo neprimjetnima. Za razliku od Vibera, koji  glas sa suprotne strane povremeno napravi kreštavim, ovdje se još nismo susreli s tim problemom.

Kao što sam već spomenuo, aplikaciju možete preuzeti potpuno besplatno za iOS i Android.

[one_half]appstore11 (1) [/one_half][one_half_last]play[/one_half_last]

Edo Šanjta

  • ne znam čemu još jedna takva aplikacija..neće bit niš od tog