Instagram za Android ide pri offline načinu rada

  • od Nino Krstačić
  • 2 Mjesec prije
  • 0

Kako je Facebook ove godine na F8 developerskoj konferenciji najavio mnoštvo noviteta vezanih uz Facebook (poglavito VR značajke), dotakao se i ostalih svojih servisa. Jedan od njih (odnosno od onih poznatijih) jest i Instagram.

Znamo kako velika većina vas kao i autor ovog teksta u velikoj mjeri svakodnevno koriste Instagram, te će ovaj novitet vezan uz njega svakako obradovati Instagram korisnike. Novost se vezuje uz Android platformu. Naime svi korisnici Instagrama na Androidu uskoro će moći komentirati, pratiti osobe (prestati s praćenjem) postavljati fotografije i kada nisu povezani na Internet. Iako nije navedeno kada će ova mogućnost doći ka korisnicima, sigurni smo kako neće proteći mnogo vremena.

Ako se i dalje pitate kako će to biti izvedivo, rješenje leži u tome što će korisnici moći izvršiti željenu radnju, dok će ona u potpunosti biti odrađena kada se korisnik idući puta spoji na Internet. Dakle ako korisnik komentira fotografiju na Instagramu, njegov će komentar biti vidljiv tek onda kada se poveže na Internet a da sam proces komentiranja netom prije izvrši bez povezivanja na Internet, dakle u offline modu.