Huawei P9 prodan u preko 9 milijuna primjeraka

  • od Edo Šanjta
  • 8 Mjesec prije
  • 0

Huawei model P9 bio je pun pogodak za kompaniju. Predstavljen je u travnju ove godine kao pametnj telefon s dvije kamere i Leica lećom, uređaj koji pomiče granice fotografiranja. U samo prvih dva mjeseca prodan je u preko 3 milijuna primjeraka, možda i najzaslužnija stvar za ovakvu prodaju je marketing, nismo imali niti jedan plakat na autobusnim stanicama, a da nije bio nalijepljen P9.

Do rujna ove godine prodan je u 6 milijuna primjeraka, a zadnja statistika koju su službeno objavili na konferenciji govori kako su prešli brojku od 9 milijuna. Kako analitičari tvrde do kraja godine prodaja P9 trebala bi prijeći brojku od 10 milijuna.

Zadnje što je Huawei predstavio, a to je Mate 9, hoće li i on napraviti isti rezultat ili čak gori, prema svim očekivanjima i analizi prodaja bi trebala biti upola manja bez obzira na velika očekivanja kompanije, razlog manjeg interesa je svakako veličina zaslona koja je puno veća na Mate 9, koliko god se pričalo da veličina nije bitna ipak je jako bitan faktor kod kupnje.

Edo Šanjta