Google Maps dobio značajke: „Places“, „Driving“, „Transit“

  • od Nino Krstačić
  • 5 Mjesec prije
  • 0

Kao što se iz samog naslova može i zaključiti Google je u svojoj najnovijoj nadogradnji za Maps pri Androidu pustio u opticaj tri nove značajke. One dolaze u vidu tri različite kartice koje korisnik dobije u vid prije no što odredi na koji že način dospjeti od točke A do točke B, odnosno na svoje odredište. Dakle ako želi pješačiti, voziti osobnim automobilom ili pak koristiti javni gradski prijevoz, Google Maps svakako ima rješenje.

Za one koji žele pješačiti kada dodaju odredište u sekciji odnosno kartici „Places“ korisniku će biti dostupni obližnji restorani, kafići pored kojih ruta korisnika prolazi, gdje se što može pojesti odnosno i popiti. Naravno osim toga „Places“ donosi i mogućnost pregleda javnih ustanova u blizini poput ambulanti, ljekarni te slično, što svakako izgleda korisni ovako iz prve. Driving značajka funkcionira na sličan način. Razlika je u tome što „Driving“ služi u vožnji odnosno daje vozaču podatke o tome koliko još ima vremena te kilometara do svojeg zadanog odredišta te hoće li upravo ondje pronaći koje slobodno mjesto.

Kao posljednja odaziva se „Transit“ a ona služi za prikaz dolazaka, odlazaka javnog prijevoza (autobusa, tramvaja, vlakova). Vremenu dolaska, potencijalnom vremenu čekanja te koja linija dolazi najbrže do željenog korisnikovog odredišta.

Za sada nije poznato kako će navedena značajka dospjeti za sve korisnike Apple mobilne platforme, no po pitanju Androida nadogradnja Google Mapsa s opisanim novinama zasigurno već čeka na vas.