Google Lens je novi sustav koji će vam prepoznati sve što se nalazi oko vas!

  • od Edo Šanjta
  • 1 Month prije
  • 0

Google je prije nekoliko dana na svojoj konferenciji I/O predstavio mnoštvo stvari, a veliku pažnju privukao je novi sustav nazvan Google Lens. Radi se o umjetnoj inteligenciji koja će moći uz pomoć kamere prepoznati objekte, tekstove, stvari oko vas te o njima nešto reći i dodati koju informaciju. Kako navode iz Googlea, osim prepoznavanja ovaj sustav će moći i prevoditi razne tekstove sa stranih jezika na vaš.

Google Lens će za početak biti povezan s Google fotografijama i Assistantom. Uz pomoć Google Lensa moći ćete dobiti informaciju o kojim se građevinama radi oko vas, moći će izlistati jelovnik restorana ispred kojeg se nalazite, a čak će moći i povezati vaš pametni telefon s WiFi mrežom tako što ćete kameru usmjeriti prema podatcima korisničkog računa ili podatcima na ruteru korisnika. Sve to bit će dobiveno kroz kameru tako što će sustav uz pomoć kamere prepoznati o čemu se zapravo radi.

Kako navode iz Googlea, Lens će konstantno učiti nove stvari i nadograđivati samog sebe tako što će pratiti informacije koje vas zanimaju te će uz to pratiti i aplikacije koje koristite te što sve koristite unutar njih i tako vam ponuditi ono što zapravo vama treba.