Facebook Messenger uveo osobnog asistenta Messenger “M”

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Da, dobro ste pročitali i Facebook je napravio svoj asistent sustav kao Google, Apple i Microsoft. Nazvali su ga “M”, poput aplikacije Messenger. Moram odmah napomenuti kako “M” nije u potpunosti asistent kao Google Asistent već više bi se reklo sustav za sugeriranje određenih stvari.

Napravljeno je tako da ćete moći s njime komunicirati u chatu kao s vašim prijateljima, ali više će služiti za opcije dijeljenja lokacije, npr. ako vas vaš prijatelj upita gdje se nalazite, “M” će automatski prepoznati riječi “Gdje se nalazite” i ponuditi vam da podijelite vašu lokaciju s prijateljem.

Osim toga moći će vam pomagati u tome da pošaljete novac prijatelju, sugerirat će naljepnice koje da pošaljete prema onome što je vaš prijatelj vama napisao, dijeliti lokaciju, raditi razne planove s prijateljima za evente, kreirati ankete unutar grupnih razgovora, i jedna velika stvar koja kod nas toliko po meni neće zaživjeti je pozivi za Uber ili Taxi prijevoz.

Messenger “M” sada je dostupan za korisnike iOS i Android uređaja u Americi, a do kraja mjeseca se očekuje i u ostatku svijeta.

Što kažete na ovu opciju?