Ekskluzivno – Stigao nam je Google Pixel! Prvi dojmovi i uskoro recenzija

  • od Edo Šanjta
  • 2 Mjesec prije
  • 0

I nakon dugo dugo čekanja zahvaljujući ekipi iz Uzi Shopa, uspjeli su nam ustupiti jedan primjerak Pixela od kompanije Google koji već mjesecima trese mobilnu scenu što zbog svoje brzine, a pogotovo zbog kamere koja je na mene odmah čim sam ga upalio  ostavila odličan utisak, moram priznati najbolja kamera uz S8 Galaxy koju sam probao na mobitelu, a dalo bi se to raspravljati koji ima bolju jer Google Pixel razvaljuje.

Google Pixel je savršen, odlična izrada aluminijskog kućišta koje prekriva cijeli dio uređaja osim prednjeg dijela gdje imamo staklo. Isto tako i na stražnjem dijelu imamo jedan dio od stakla gdje se nalazi skener otiska prsta, kamera, bljeskalica i senzori. Skener otiska prsta je dosta velik tako da ga jednostavno ne možete fulati, a i zbog veličine uređaja je vrlo jednostavno doći do njega. Na donjem dijelu uređaja imate utor za USB C kabel te mikrofon i zvučnik koji nemaju one poznate rupice poput nekih uređaja, već dvije šuplje rupe pravokutnog oblika što mi se jako dopada, daje nekakav svemirski dojam. Prednji dio uređaja nema fizičku tipku već se sve upravlja isključivo virtualnim tipkama. Utor za slušalice 3.5 mm smjestio se na gornjem lijevom dijelu uređaja.

Pakiranje ovog velikana je napravljeno vrlo elegantno i djeluje skupo. U pakiranju dobijete dva USB C kabela, jedan za punjenje, a drugi za prebacivanje podataka s nekog drugog Android ili iOS uređaja na vaš novi Pixel, uz USB C kabel dobije se i adapter koji drugi dio kabela pretvara s USB u USB C konektor tako da možete povezati dva mobitela istovremeno. U pakiranju su još i predivne upute napravljene od malih kartončića te iglica za SIM karticu.

Ako još niste vidjeli sada ću vam ukratko reći specifikacije ovog uređaja. Radi se o 5 inčnom ekranu rezolucije Full HD odnosno 1080 x 1920 piksela s 441 piksel po inču, na prvu ekran izgleda odlično bez zamjerki, još ćemo ga izmrcvariti na suncu. Ono što mi se baš ne dopada je dosta široko i veliko kućište u odnosu na ekran, ima 69% udjela ekrana naspram rubova. Koristi zaštitu protiv grebanja Gorilla Glass 4.

Na uređaju je instaliran novi Android operativni sustav Nougat 7.1.2. Ispod poklopca krije se Snapdragon 821 procesor s četiri jezgre od brzine radnog takta 2×2.15 GHz te 2×1.6 GHz. Grafika mu je Adreno 530. Dolazi u dvije varijante s 32 i 128 GB interne memorije, mi smo dobili model od 32 GB i naravno svi su 4 GB radne memorije.

Stražnja kamera je od 12.3 megapiksela s otvorom blende f/2.0, dvostrukom led bljeskalicom. Ima mogućnost snimanja u 4K i Full HD rezolucijama. Full HD može snimati na 60 fps-a dok je 4K i dalje na 30. Prednja kamera isto odlična od 8 megapiksela. Isprobao sam odmah u startu oba dvije i moram priznati da su izvrsne, no budem nešto više rekao u recenziji.

Google Pixel ima mogućnost brzog punjenja i bateriju od 2770 mAh te koristi utor za punjenje USB C. Trenutna cijena Pixela je oko 7000 kuna putem webshopa.