Donosimo sve o novome pametnom satu Watch iz Applea

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Apple je 9. rujna na svojoj konferenciji u San Franciscu osim iPhonea 6 i 6 Plus predstavio i svoj prvi pametni sat Watch. Uz odličan metalni i aluminijski dizajn zaobljenih rubova s nekoliko različitih mogućnosti dodavanja remenja Appleov Watch izgleda zaista luksuzno.

AplWatch42-Sstl-RbrWht-PF_iPhone6-Svr-PF-PRINT_verge_super_wide

Sa stražnje strane uređaja nalaze se posebni LED senzori koji s vaše ruke primaju informacije o vašem tijelu te otkucajima srca. Kako navode, Watch će dolaziti u tri različite verzije: Apple Watch, Apple Watch Sport, Apple Watch Edition s dvije različite veličine od 38 mm i 42 mm. Želje kupaca nastojat će zadovoljiti šest različitih varijanti remenja i izgleda s gumenim, kožnim i nehrđajućim čelikom te srebrnom mat bojom, 18-karatnim zlatom i metalik varijantom. Kao što ste možda već primijetili, na desnoj strani sata nalazi se tipka za zaključavanje zaslona i kotačić za zumiranje i skrolanje kako ne bi uvijek morali tipkati po ekranu.

watch1

Watch ima iste mogućnosti kao i iPhone. Ima ugrađenog asistenta Siri, možete na njemu čitati i pisati poruke, koristiti GPS (ali samo uz pomoć spajanja s iPhoneom), koristiti kalendar, pregledavati slike itd. Osim toga ima i ugrađene aplikacije za društvene mreže kao što su Twitter, Facebook i sl. te bilo kada i bilo gdje možete napisati svoj status putem sata. Watch ima nešto drugačiji izgled zaslona i ikona nego što je to slučaj kod iPhonea i iPada. Ikone su okrugle i razbacane po ekranu. Zaslon ima i senzor za pritisak – tako će moći razlikovati obično stiskanje “tapkanje” od pritiskanja.

watch

Cijena uređaja iznosit će 349 dolara, što i nije tako malo, a bit će kompatibilan s iPhoneom 6, 6 plus, 5, 5C i 5S.

 

slike: apple, theverge

Edo Šanjta