Detaljne karakteristike za Galaxy Note 7R

  • od Edo Šanjta
  • 1 Month prije
  • 0
Samsung Galaxy Note 7R karakteristike, cijena, boja, procesor, radna memorija, kamera

Kako ne bi ostao zakinut Samsung je odlučio ipak napraviti Note 7 model koji će izaći u prodaju, ali po znatno nižoj cijeni nego što se trebao prodavati prvi Note 7 model i ovaj bi trebao nositi naziv Note 7R. Ovdje se radi o modelu koji će imati cijenu od oko 400 dolara što je 200 dolara niže nego prvobitni Note 7.

Radi se o Galaxy Note 7R modelu koji bi trebao dolaziti s 5.7 inčnim zaslonom rezolucije od 1440 x 2560 piksela s 515 piksela po inču. To je naravno Super AMOLED zaslon s Gorilla Glass 5 zaštitom protiv grebanja. Trebao bi dolaziti u dvije varijante za jednu i dvije SIM kartice. Također kao i sva S serija Galaxya tako bi i Note 7R trebao imati IP68 certifikat zaštite protiv vode do 1.5 metara dubine. Uz uređaj će naravno dolaziti i malena olovka po čemu su Note uređaji i prepoznatljivi.

Osim što bi Note 7R trebao imati mogućnost otključavanja s otiskom prsta dobit će i novu tehnologiju koja je predstavljena u prvome modelu, a to je otključavanje uz pomoć šarenice oka.

Samsung Galaxy Note 7R trebao bi dolaziti s instaliranim Android operativnim sustavom 7.1.1., a ispod poklopca se spominje osmerojezgreni procesor Exynos 8890 s brzinom radnog takta od 4×2.3 GHz te 4×1.6 GHz. Radna memorija kao i kod S8 modela od 4 Gb s internom memorijom od 64 GB.

Ne zna se još hoće li biti riječ o dvostrukoj stražnjoj kameri ili jednoj. Za sada znamo da bi se trebalo raditi od 12 megapikselnoj kameri s optičkom stabilizacijom slike te otvorom blende f/1.7, snimanje videozapisa u Full HD na 60 fpsa te snimanje u 4K rezoluciji na 30 fpsa. Prednja kamera također s istim otvorom blende od f/1.7, ali od 5 megapiksela.

Što se tiče baterije trebalo bi biti dvije varijante. Kineska verzija od 3500 mAh, a za Europu od 3200 mAh. Boje u kojima bi trebao dolaziti spominju se koraljno plava, platinum zlatna, srebrna titanium te onyx crna.