Cortana nakon propasti Windowsa dostupna za Android i to u novom stilu!

  • od Edo Šanjta
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Jeste li znali da je Cortana već mjesecima dostupna za Android i iOS uređaje? Ako niste, sada znate. Ja sam danas sebi preuzeo za moj Huawei P9 Lite i mogu vam reći da sam se malo osjećao kao glumac Joaquin Phoenix u filmu Her. 🙂 

Cortana je već duže vrijeme dostupna, ali ono zbog čega sam ju odlučio instalirati je nova mogućnost preko koje je povezana na zaključani zaslon i moguće je pretražiti dodatne informacije direktno da otključavate uređaj. Cortana je odlična jer prati vaš život, prati kada ustajete, kada idete i gdje na posao, vaša internet pretraživanja i prema tome vam nudi informacije i pomaže vam u svakodnevnim aktivnostima. Na primjer, čim sam ju instalirao odmah mi je ponudila da mi namjesti alarm za ujutro u 7 sati, jer je primijetila da svako jutro imam alarm u 7.

Dakle, Cortana prati vaše dnevne aktivnosti, povezana je s kalendarom, kontaktima, internetom, možete namjestiti da vas obavijesti o nečemu, javlja vremensku prognozu, vijesti, sastanke, priča vam viceve, predlaže filmove, glazbu i slično. Prava mala umjetna inteligencija. Iskreno, više mi se dopada sam koncept i sučelje nego Google Now, nekako je povezanije i pametnije djeluje nego Now. Morate isprobati. U nastavku sam pripremio nekoliko screenshoteva da vidite kako to izgleda.

Napomena! Aplikacija je dostupna na Google Play trgovini, ali samo za određene uređaje, ako vaš nije na popisu, u nastavku stavljam link aplikacije da ju preuzmete i instalirate iz memorije uređaja.

Preuzmi Cortanu za bilo koji Android

Preuzmi Cortanu za iOS

Cortana za Android

Odlična aplikacija koja vam nudi puno pomoći u svakodnevnim aktivnostima, jedina zamjerka je ta što vam možda ponekad može narušiti mir i slobodu kad vam počne bacati svako toliko notifikacije. Ima još dosta toga što treba poptaviti :)
7.5