Asus iznenadio novim, snažnim ZenFoneom Zoom!

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 1

Prošloga smo mjeseca na internetu mogli vidjeti zanimljivu i tajnovitu reklamu od Asusa koja je ukazivala na mogućnost dolaska noviteta vezanih uz kamere pametnih telefona.

A kao što je bilo i za očekivati, Asus je na CES-u predstavio novi pametni telefon naziva ZenFone Zoom. Kako i sam naziv govori, ZenFone Zoom pripada u skupinu pametnih telefona s izuzetno jakim stražnjim kamerama, kao što je i Galaxy K Zoom s 10x optičkim zumom.

ZenFone Zoom puno je tanji, za razliku od K Zooma koji je debljine 16 milimetara, debljina ZenFonea iznosi 11,95 milimetara, što opet nije toliko tanko, ali uzmemo li u obzir da se ispod poklopca krije kamera s 3x optičkim zumom, stabilizatorom slike, dual LED bljeskalicom i 13 megapiksela, onda je to velik napredak. Prednja kamera za sebiće/selfije iznosi 5 megapiksela.nexus2cee_ASUS-ZenFone-Zoom_front-and-back

Ekran uređaja ima dimenzije od 5.5 inča s Full HD 1080p rezolucijom i 401 pikselom po inču. Pokreće ga 64-bitni Intelov Atom Z358 procesor s četiri jezgre i sadrži bateriju od 3000 mAh. Ima radnu memoriju od čak 4 GB što ga postavlja na vrh kao prvog u nizu pametnih telefona s 4GB radne memorije ove godine. Osim radne memorije dobro je za spomenuti i internu koja iznosi 128 GB s mogućnošću nadogradnje do 64 GB s microSD karticama.

Dolazit će u crnoj i bijelij boji. Na tržištu će se pojaviti u drugom kvartalu 2015. godine po cijeni od 399 dolara.

Edo Šanjta

  • rocky

    sve super samo me zanima koja je veličina senzora kamere… nigdje da nađem…