APPsurd #6 – Neigrajuća igra

  • od Edo Šanjta
  • 3 Godina prije
  • 0

Godville je nešto poput aplikacija Bro Code i BroApp o kojima smo govorili zadnji put, pa čak i jednostavnije. Ali ova spada u kategoriju EXTREME GAMES.

unnamed

Godville je igra. U biti i ne znam bih li je mogao nazvati igrom, jer svaka igra od vas zahtijeva neku aktivnost. Ok, živimo u doba automatizacije, i veš-mašine same peru robu, i moderno je imati strojeve u tvornicama koji obavljaju poslove umjesto ljudi, ali imati instaliranu igru i ne igrati ju čisti je apsurd. Daš npr. 4000 kn za konzolu i još 500 kn za igru pa da ju i ne igraš. Grand Theft Auto, Battlefield ili FIFA koje se same igraju….. jupiiiiiii, ja samo kao idiot sjedim i gledam. Ovi programeri očito nisu čuli za YouTube i snimljene gameplaye.

Kao što sam već ponovio, ovu igru zaista ne treba igrati. Princip je jednostavan: klikneš na link, instaliraš, upališ, daš ime bogu i heroju – i to je sve što treba. Jednostavnije ne može biti. Ni igrati ju ne morate. Ona sama igra za vas. Sve što od vas zahtijeva je da pogledate kako se igra sama igra, koliko je monstruma igra sama ubila, koliko je zlata sama skupila ili sama potrošila, u koji je grad sama otišla, koliko je misija sama završila, koliko ih je u tijeku i…… ne znam……. valjda je to to. Jedina interakcija koja se od vas očekuje, i to samo ako ste od volje za “igrom”, jest nagraditi ili kazniti heroja. Pritom bog gubi svoju magičnu moć, koja se s vremenom napuni. Heroja pratite kroz tekstualnu priču i bla,bla,bla.

Ono što je nevjerojatno je da postoji mnogo igrača koji (ne)igraju ovu igru. Ima i onih entuzijasta koji ju (ne)igraju preko 4 godine. Hm, ne znam jesu li pred četiri godine deinstalirali igru pa ju server sam igra ili su toliko ludi da ju i dalje…. znate i sami – (ne)igraju.

Postoji i hall of fame. Sad ću ju deinstalirati i uz malo sreće za jedno 10-15 godina, kad se sjetim, bit ću na prvom mjestu. E jesam gejmer, nema šta.

LINK

Ivan Tomić