Android prestigao Windowse!!!

  • od Ivan Tomić
  • 3 Mjesec prije
  • 0

Danas, na stranicama Stat Counter, stranica koja se bavi anonimnim prikupljanjem informacija objavljeno je kako je po prvi puta u povijesti Googlov Android prestigao Microsoftove Windowse kao naj popularniji operativni sistem, uzevši u obzir internetsko korištenje na stolnim, prijenosnim računalima, tabletima i mobitelima.

U njihovom istraživanju internet korištenje je veće na Androidovom OSu za  37,93% naspram Windowsa sa 37,91%.

Iako su Windowsi i dalje najkorišteniji operativni sistem na računalima sa preko 84%, rečeno je kako je porastao udio korištenja mobilnih, pametnih uređaja. “Windowsi su ovog puta dobili bitku ali ne i rad” izjavili su, a sudeći da se Windows OS pokazao kao totalni fijasko na pametnim uređajima možemo očekivati kako će porast androida naspram Windowsa zaista porasti. U Americi je prodaja na strani Windowsa sa 39,5%, slijedi iOS sa 25,7% te Android sa 21.2%. U Europi je statistika drugačija, 51,7% naspram 23.6% vode Windowsi ali je zato na Azijskom tržištu potpuno suprotna situacija, Android vodi sa 52.2% naspram 29,2%.

Gledajući na to da su Windowsi vodeći na tržištu od 1980 zanimljivo je da je Android pred 5 godina imao samo 2,4% udjela.

Bitka se nastavlja….

 

LINK