3D fotografiranje na svim pametnim telefonima

  • od Edo Šanjta
  • 2 Godina prije
  • 0

3D fotografiranje još uvijek nije postalo dio pametnih telefona. Jedini primjer telefona koji već sam po sebi ima ugrađenu tu mogućnost je recimo HTC One M8 zbog dvostruke stražnje kamere.

Ako biste i na svom pametnom telefonu htjeli fotkat u 3D-u, možete isprobati razne aplikacije. Jedna među najboljima na koje smo naletjeli je aplikacija Phogy. Nešto slično aplikaciji Seene, s time da nije napravljena kao društvena mreža, što je šlučaj kod Seene, već kao sami fotoaparat.

Aplikacija je vrlo jednostavna i zabavna. Zauzima svega nešto više od 10 megabajta na uređaju i koristi se na sljedeći način. Kako biste napravili fotografiju u 3D-u potrebno je središnji ciljnik na ekranu usmjeriti prema objektu koji želite slikati. Nakon što pritisnete tipku za slikanje pomičete se udesno dok postupak ne završi.

U postavkama možete namjestiti kvalitetu slike, brzinu te broj sekundi koliko će se dugo fotografirati. Prema klasičnim postavkama namještene su 3 sekunde što znači da imate 3 sekunde vremena za pomicanje udesno. Ukoliko to povećate možete napraviti čak i veći obujam fotografije ili uslikati svog prijatelja u 360 stupnjeva.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS potpuno besplatno, no za pro verziju potrebno je izdvojiti $3. Besplatna verzija na Androidu nudi prostor za oko 20 fotografija, dok na iOS-u, nažalost, nakon određenog broja dolazi do potpune zabrane fotografiranja.

Fotografije je moguće spremati u GIF formatima kao animacije.

[one_half]app-store-icon[/one_half][one_half_last]2000px-Get_it_on_Google_play.svg[/one_half_last]

Edo Šanjta